Szőlőterületeink:

A Canter Borház saját kezelésű területei Tihanyban a farkasverem dűlőben, Dörgicsén és a Somlón találhatóak.

Tihany immár teljes egészében a rozé boraink alapterülete, ott Merlot, Cabernet Sauvignon, Portugieser és javarészt Kékfrankos található. Mindegyikből rozé készül, de minden fajta külön szüretelve (egészen eltérő időpontokban) és feldolgozva készül. A végleges rozék aztán ezen alapborok házasításaként állnak össze az egyes borokhoz.

Nagy-Somlón területileg az egyik legnagyobb termelőként vagyunk jelen, innen Juhfark, Olaszrizling, Furmint, Hárslevelű és minimális Tramini biztosítódik.

Dörgicse a kékszőlőink prémiumterülete, a legmagasabb minőségű vörösboraink, a Magnus Merlot és Cabernet Sauvignon illetve a különböző „kisszériás” Hordószelekciók kizárólag innen származó szőlőből készülnek.

Portfólió

A Canter borház megálmodásakor egyetlen cél lebegett a tervezők előtt, olyan páratlan borászatot alkotni, mely volumenében felveszi a versenyt a nagyokkal, miközben minőségében az elérhető legmagasabb technológiai és borászati színvonalat képviselje.

A Canter Borház saját borcsaládjain kívül átvette a nagy múltra visszatekintő és az egész Balaton-felvidéken tevékenykedő Badacsonyi Pincegazdaság két borcsaládját is, melyet mind bel tartalomban, mind küllemben alaposan megreformált. Az átvételt követően Gelencsér Gergő főborász volt az, aki egy tudatos borászati koncepció alapján egészen új szintre emelte ezeket a borokat. A megemelt minőséghez minőségibb csomagolás kellett, ehhez Istvándi Tamás, mint értékesítési igazgató tervezett egy vadonatúj koncepciót, így születtek meg a CSIPKÉS és a NAGY-SOMLÓI borok, melyek az addigra kissé megkopott renomé után 1 év alatt saját kategóriájuknak egyik piacvezető közönségboraivá váltak. Két dolog miatt kiemelten fontos számunkra ez a két borcsalád. Egyrészről talán emblematikus szereplőit sikerült megalkotni a magyar borpiacnak, másrészről pedig hiszünk benne, hogy 1000 forint alatt is tiszta, egészséges borokat és szép, igényes csomagolást lehet és kell nyújtani, kizárólag minőségi területekről származó, magyar szőlőkből készítve borainkat.

Két kiemelt, saját borcsaládunk a Dandelion és a Magnus borsorozatok. Míg a Dandelion borok a balaton emblematikus fajtaborai, rövid pincei érleléssel és friss, üde, kirobbanó fajtajellegekkel, a Magnus borok az egyes termőterületeink legjavát kívánják bemutatni. Egy palack Dandelion a könnyedség, a boldog balatoni nyarak hordozója így palackjain a pitypang virágának stilizált képe és a pitypang magoncainak könnyed repülése asszociál a borok könnyed üdeségére.

A Magnus borok elegáns, sorszámozott palackjai hosszabban érlelt, telet, vastag borokkal mutatják meg a balatoni termőhelyek sokszínűségét és értékeit. Nagy-somlói fehérborai ásványosságukkal, dörgicsei vörösborai pedig teltségükkel és tölgyfahordós érleltségükkel gyönyörködtetnek.

A 4 borcsalád felett 6-8000 palackos szériákban készülnek legféltettebb, legmagasabb minőségű boraink, az úgynevezett Hordószelekciók, melyekkel célunk, hogy néhány éven belül a Balaton abszolút csúcs vöröseit adják.